המותר והאסור בפינוי דיירים מנכס

"הדיירים אינם משלמים שכר דירה, מדוע אסור לי לפנותם מהדירה?"  ֎ "השוכרים מסרבים לפנות את החנות אפילו שנגמר חוזה השכירות שלהם, אני לא יכול להחליף מנעול ולמנוע מהם כניסה?" ֎ "הם עושים במחסן שלי כרצונם בניגוד לכתוב בחוזה, האם אני יכול לנתק להם חשמל?"  ֎ "לאחר שהסתיים החוזה, הוא השתלט לי על האדמה, שם כלבים והחליף מנעולי שערים מדוע איני יכולה לפנותו "?"

לייעוץ טלפוני חינם

מלאו פרטים ונציג יצור עמכם קשר

המותר והאסור בפינוי דיירים מנכס

כמעט כל שיחה ראשונה אותה אני מקיימת עם בעל נכס הפונה אלי, מתחילה בשאלה מדוע איני יכול פשוט לבצע צעדים לקידום פינויים של הדיירים, הרי הנכס הוא שלי, אני הקורבן ואילו השוכרים ממשיכים להנות מהנכס על חשבוני.

על אף תחושת חוסר הצדק והפגיעה הקשה אותם חווים בעלי הנכסים, וחרף העובדה כי השתלטות על נכס, הפרת חוזה או סירוב להתפנות הינן פעולות בלתי חוקיות המסבות נזק אדיר לבעלי הנכס, אסור לבעלי הנכס לקחת את החוק לידיהם , או בלשון החוק לעשות 'דין עצמי'.

ניתוק חשמל או מים, פינוי בכוח, או החלפת מנעול הינם הליכים בלתי חוקיים, גם אם הוכנסו מראש לחוזה השכירות, ואסור בשום פנים ואופן להפעילם נגד השוכר. מי שיבחר לעשות כאן מסכן עצמו בהעמדה לדין, קנסות וענישה כבדה.

אם כך, מה ניתן לעשות ?

הליך לפינויו של שוכר מפר חוזה, דייר סרבן או פולש מתחלק לשני שלבים: השלב הראשון- הליך משפטי והשלב השני- הליך ביצועי.

ההליך המשפטי מתקיים על מנת לקבל פסק דין לפינוי, בלעדיו לא ניתן לקיים את הליך הפינוי.

לשם קבלת פסק הדין יש לפנות לבתי המשפט המוסמכים, באמצעות עו"ד מומחה בנושא בבקשה לקבלת 'פסק דין לפינוי המושכר'.

לאחר קבלת פסק הדין יש לגשת ללשכת ההוצאה לפועל ולפתוח תיק לשם קבלת צו המתיר את ביצוע הפינוי בפועל על ידי בעל תפקיד מוסמך.

אני מזמינה אתכם ליצור עמי קשר ולשמוע עוד על ההליך החוקי והמהיר לפינוי דייר כחוק.